[港味.講味] 恭喜發「菜」

">
恭喜發財!正值大年初九,今集「採你有味」視像一於來個好事成雙!今集除了主持人大E之外,特別邀請了海外留學生Sharon成為今集的嘉賓主持。大E一盡地主之儀,帶Sharon一嚐充滿特色的圍村菜!此外,本集更邀請到屏山傳統盆菜現任掌舵人聯哥,與大家分享一些關於圍村菜的難忘事,想知更多,留意今集「採你有味」視像部份啦!


 「採你有味」聲演:
今集正值大年初九播出,一於喜上加喜,主持人V仔和大E一次過請來三位識飲識食的嘉賓主持,包括搜食狂人論壇的VIP會員的水(zterence)、亞Sam和FAN姐!今集嘉賓陣容鼎盛,內容當然更加豐富!由圍村菜講到賀年食品,講到人人停唔到口,終於……結果係點?聽聽咪知囉!
 

第二節「飲食樂與怒」:
今集適逢農曆新年,所以只講樂事,究竟新年飲食樂事有幾多?且聽大E、V仔與三位嘉賓同大家逐樣數!
 

第三節「味舞台」廣播劇──農曆新年特別版: 
既然以新年為主題,今集的味舞台亦不例外,想知道今集故仔講咩?賣個關子,大家留意今集「味舞台」廣播劇便知。
 
版權所有©2013 創動力媒體 Dynamix